Gratis vs. betalt online betalingsløsning

Der findes online betalingsløsninger i forskellige prisklasser, lige fra gratis til flere tusind kroner – men hvilken en passer til dig og hvad er det egentlig du får for pengene? En gratis løsning kan nemlig være fin, men den kan også ende med at koste dig dyrt. For er en gratis løsning virkelig gratis når det kommer til stykket?

Hvilken betalingsløsning er den rigtige?

Den rigtige løsning for dig, er ikke nødvendigvis er den rigtige for andre virksomhedsejere. Dine ønsker og behov har stor betydning for hvad du bør vælge, og det er vigtigt at forsøge at tænke lidt længere ud i fremtiden. Har du en lille webshop ved siden af dit fuldtidsarbejde, og er dine ambitioner at have 5-6 salg om året, så kan det måske betale sig at vælge en gratis PayPal-løsning, eller nøjes med kun at tage MobilePay. Har du derimod større ambitioner og drømmer om at leve af din forretning på længere sigt, kan det være en god idé at kigge lidt mere på forskellige betalingsleverandører. Herudover skal du gøre dig overvejelser omkring din målgruppe og deres præferencer, ellers risikerer du at miste salg – og herudover kan det ende med at koste dig dyrt pga. høje transaktionspriser og gebyrer.

Bliv klogere på online betaling og find ud af, hvilke betalingsløsninger, der passer til netop din webshop med Nets' online guide: Sådan fungerer online betaling.

Omkostninger du skal kigge efter, når du vælger betalingsløsning

Selvom det kan se ud som om du kan få en gratis online betalingsløsning, så er der sjældent noget der er gratis. Der findes mange webshopløsninger, som har online betaling inkluderet i prisen, men regner du med at have mange salg, er de ikke nødvendigvis den bedste løsning. Disse ”gratis” løsninger kan nemlig have høje transaktionspriser og gebyrer, og i sidste ende kan det betyde en højere pris pr. salg for dig. Kig derfor efter ALLE priserne, og pas på med kun at fokusere på oprettelse og abonnement. Se på hvad prisen er pr. Transaktion (altså den pris du betaler pr. salg), både for betalingsløsningen og indløsningsaftalen. På den måde får du det fulde overblik over omkostningerne.

New call-to-action

Husk at medregne den tekniske integration

Når du skal skabe dig et overblik over omkostningerne, er det vigtigt, at du også kigger på den tekniske integration. At integrere en betalingsløsning i din webshop, kan potentielt blive en dyr post, hvis ikke den valgte udbyder allerede har udviklet et modul, der passer til netop din webshopløsning. Sørg derfor for at du er sikker på, at der ikke kommer uforudsete omkostninger, efter du har tegnet en aftale med en betalingsudbyder.

Hvordan skal du sammenligne betalingsløsninger?

Pas på med at sammenligne pærer med æbler når du kigger på priserne på de forskellige betalingsløsninger. Nogle løsninger tilbyder mere komplicerede betalingsmetoder eller tjenester, mens andre kun tilbyder standardløsninger. Og husk, den løsning som passer til andre virksomheder, ikke nødvendigvis passer til din. Sidst, men ikke mindst, er det vigtigt at vælge en betalingsleverandør du stoler på og som du kan regne med, selv når der er pres på systemerne til f.eks. Black Friday eller jul. Læs mere om hvordan du vælger leverandør, og hvad du bør kigge efter her.

Går du med overvejelser omkring at starte din egen webshop? Det er nemmere end du lige går og tror. Her får du 10 lette trin til at komme i gang.

Maria Pedersen

Maria Pedersen

Maria Pedersen arbejdede med online marketing i Nets (tidligere DIBS Payment Services).

Følg Maria Pedersen på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.