Online betalinger - hvem gør hvad og hvor?

Har du allerede en forretningsplan klar? Er du helt i opstartsfasen? Eller har du måske allerede bygget en webshop, som snart skal gå live? Så har du måske indset, at du på et tidspunkt skal have en betalingsløning , for at kunne modtage betaling fra dine kunder. 

Måske synes du det er svært at forstå hvad der sker i en online betaling? Måske er du i tvivl om hvad en betalingsudbyder laver, og om du ikke kan sparer det væk i dit budget? Måske er du bare forvirret og synes det hele virker uoverskueligt? Det behøver slet ikke være så kompliceret, her får du nemlig en enkel forklaring på hvad der sker og hvem der gør hvad.

Hvad sker der i en online betaling?

For at forstå hvad der sker, når en kunder foretager et køb på nettet, er det vigtigt at kigge på de forskellige aktører som er en del af processen. Det er nemlig ikke kun din kommende webshop og din bank som er involverede, der er flere inde over processen fra dine fremtidige kunder trykker køb, og til at pengene havner på din konto.  

Betalingsprocessen i korte træk

Når din webshop er klar, og dine besøgende forhåbentligt har besluttet sig for at købe én eller flere af dine varer, kommer de til dit check-out. Check-outet kan se forskelligt ud fra webshop til webshop, men det er typisk her dine kunder indtaster navn, adresse og andre informationer du skal bruge for at sende pakken. Når disse informationer er indtastede, kommer kunden til et betalingsvindue hvor han/hun skal indtaste kortinformationer. Betalingsvinduet er ejet af en betalingsudbyder (som f.eks. Nets), og denne udbyder er ansvarlig for at betalingen er sikker og at dine kunders kortinformationer behandles forsvarligt.

Så snart kunden har godkendt købet, sender betalingsudbyderen informationerne videre til indløseren (f.eks. Nets eller Teller), som tjekker om der er dækning på kortet (i kundens bank). Er der dækning på kortet, sender indløseren informationen videre til din betalingsudbyder, som giver kunden besked på, om betalingen er gået igennem eller ej. Indløseren sørger for at pengene trækkes fra kundens kort, og indsætter dem senere på din konto.

Kommunikationen fra betalingsudbyder til indløser tager et splitsekund, og kunden vil med det samme vide om købet er gået igennem. Der kan dog gå noget tid før du modtager pengene på din konto (afhænger af dit valg af indløser).


Kan du undvære betalingsudbyder eller indløser?

Det korte svar er nej.

Betalingsudbyderen har på intet tidspunkt noget at gøre med penge, men er ansvarlig for at sende information frem og tilbage i et sikkert miljø. Det betyder, at uden en betalingsudbyder kan din indløser ikke modtage betalingsinformationer fra din webshop, og uden en indløser, kan du ikke få pengene for dit salg ind på din konto.


Virker det hele stadig lidt uoverskueligt?
Så frygt ej - flere betalingsudbydere tilbyder nemlig løsninger, som kombinerer indløsning og betalingsløsning. Det kan især være en god idé for dig, som endnu ikke har så mange ordre, og som gerne vil hurtigt i gang med at sælge dine varer online.

Læs også vores guide til online betalinger, hvor du kan blive klogere på, hvad dine muligheder er og hvilke betalingsløsninger, der dækker dine behov: Sådan fungerer online betaling.

New call-to-action
Maria Pedersen

Maria Pedersen

Maria Pedersen arbejdede med online marketing i Nets (tidligere DIBS Payment Services).

Følg Maria Pedersen på

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu

Vær den første til at kommentere indlægget.